Στο σκαμνί δάσκαλοι και γονείς για την κακοποίηση μαθητή με κατσαβίδι

Της Έυας Παπαδάτου

Ραγδαίες εξελίξεις προκύπτουν μετά τις αποκαλύψεις για την αρρωστημένη σεξουαλική κακοποίηση ενός 10χρονου αγοριού με κατσαβίδι μέσα στο σχολείο του στον Βόλο από τρεις μεγαλύτερους μαθητές, που είχαν συνταράξει την τοπική κοινωνία στα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου.

Μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης που είχε παραγγείλει η Εισαγγελία Βόλου, ασκήθηκαν ποινικές διώξεις τόσο στους γονείς των δραστών όσο και σε δασκάλους!
Οταν ολοκληρώθηκε η λήψη καταθέσεων, οι δικαστικές Αρχές αποφάσισαν να παραπέμψουν σε δίκη εκπαιδευτικούς και γονείς με κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος.

Τέθηκαν σε αργία

Σύμφωνα με πληροφορίες, συνολικά έξι δάσκαλοι του δημοτικού σχολείου της πρωτεύουσας της Μαγνησίας, στο οποίο έγινε το περιστατικό, αντιμετωπίζουν την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος και τίθενται σε αργία. Οι εκπαιδευτικοί φέρεται ότι δήλωσαν ότι, ενώ ήταν αρμόδιοι για την εποπτεία των μαθητών, δεν αντιλήφθηκαν τίποτα για την κατ” εξακολούθηση κακοποίηση του αγοριού.

Το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης είχε επιβεβαιώσει την άγρια παρά φύσιν πράξη με αιχμηρό αντικείμενο σε βάρος του μαθητή της ε΄ τάξης. Σύμφωνα με όσα είχε καταγγείλει στην Αστυνομία ο πατριός του θύματος, το παιδί είχε υποστεί επανειλημμένα βιασμό μέσα στον χώρο του σχολείου από δύο αγόρια και ένα κορίτσι της στ΄ τάξης του ίδιου σχολείου, τα οποία μάλιστα χρησιμοποιούσαν για να το σοδομίσουν ένα κατσαβίδι το οποίο έβρισκαν κάθε φορά στην… εργαλειοθήκη που ήταν τοποθετημένη στο γραφείο των δασκάλων τους!

Από την πλευρά τους, οι γονείς των τριών μαθητών διώκονται για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκων, παρότι δήλωσαν πως δεν είχαν αντιληφθεί καμία διαφορά στη συμπεριφορά των παιδιών τους. Ο φάκελος της υπόθεσης παραμένει στην ανακρίτρια Βόλου, η οποία έχει καλέσει σε ακρόαση τους τρεις ανηλίκους.

Η αποκάλυψη της σεξουαλικής κακοποίησης σε βάρος του 10χρονου έγινε τις βραδινές ώρες της 26ης Οκτωβρίου 2016, ύστερα από καταγγελία στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

Το παιδί είχε αποκαλύψει τη φρίκη που έζησε στον πατριό του, ο οποίος είχε καταλάβει έντονες αλλαγές στη συμπεριφορά του. Ο μικρός εξετάστηκε από ιατροδικαστή και παιδοχειρουργό στη Λάρισα, οι οποίοι διαπίστωσαν τη σεξουαλική κακοποίησή του. Κατόπιν κατέθεσε στην Αστυνομία, παρουσία παιδοψυχολόγου, ενώ, προκειμένου να προστατευτεί, άλλαξε από την πρώτη στιγμή σχολείο, ύστερα από συνεννόηση όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών.

Πηγή: espressonews.gr

   

Άφησε ένα σχόλιο

*