Στην Ελλάδα, τα παιδιά πεθαίνουν περπατώντας

Θρήνος στην Κέρκυρα για την οχτάχρονη μικρούλα που ξεψύχησε στο δρόμο για το σχολείο.

Θρήνος και στη Μεσσηνία, όπου ένας μαθητής γυμνασίου σκοτώθηκε στο δρόμο από το σχολείο στο σπίτι.

Τι να τον κάνουμε το θρήνο;

Κάθε χρόνο, τα Ελληνόπουλα πληρώνουν με τη ζωή τους τη βλακεία και την αδιαφορία των μεγαλυτέρων τους, που έφτιαξαν μια χώρα στην οποία τα παιδιά δε μπορούν να πάνε σχολείο χωρίς να κινδυνεύουν.

Κι ενώ εμείς ζητωκραυγάζουμε το ένα ή το άλλο κόμμα, κατακρίνουμε τη μία ή την άλλη πολιτική επιλογή, έξω απ” τα κατώφλια μας ο θάνατος καραδοκεί γιατί εμείς του ανοίξαμε την πόρτα και τον αφήσαμε να θερίζει τα παιδιά μας.

Γιατί στην Ελλάδα, τα παιδιά πεθαίνουν περπατώντας.

Γιατί δεν έχουμε ξεσηκωθεί ακόμη;

Το σημείο όπου σκοτώθηκε η μικρή Άννα-Μαρία στην Κέρκυρα. Προσέξτε τα άνετα «πεζοδρόμια», γεμάτα αυτοκίνητα και άλλα εμπόδια. Κρατώντας τη μητέρα της απ’ το χέρι, είχε περάσει τη μία λωρίδα και περίμενε πάνω στη διπλή διαχωριστική ώσπου να περάσει και τη δεύτερη, γιατί πουθενά δεν υπάρχει μέρος για να διασχίσει κάποιος με ασφάλεια αυτό το δρόμο.

Ο ίδιος δρόμος με το φως της μέρας. Ένας δρόμος μόνο για αυτοκίνητα. Ούτε η παραμικρή μέριμνα για το πώς θα περάσουν οι πεζοί. Φαίνεται πως στην Κέρκυρα έχουν ανακαλύψει τις ιπτάμενες μεταφορές.

Ο Μεσσηνιακός δρόμος όπου σκοτώθηκε ο δεκαπεντάχρονος, με άψογες υποδομές για να περπατούν τα παιδιά των γειτονικών σχολείων.


Πηγές ειδήσεων και εικόνων:
Κέρκυρα: https://www.news.gr/ellada/article/1544459/sparagmos-gia-tin-8chroni-stin-kerkira-sigklonizi-o-pateras-tis.html και https://www.protothema.gr/greece/article/855804/marturia-sok-i-mitera-kratouse-apo-to-heri-tin-8hroni-tin-ora-tou-dustuhimatos-stin-kerkura/ και βίντεο https://www.youtube.com/watch?v=HLwaaiP23e8 (από την αρχή)

Μεσσηνία: https://www.messinialive.gr/trochaio-egkataleipsi-sti-thouria-nekros-15chronos-mathitis/

Πηγή άρθρου: mamastodromo

   

Άφησε ένα σχόλιο

*