Οι 10 καλύτερες συνταγές για παιδικό πάρτι

Της Μάρως Σενετάκη

Ετοιμάζετε παιδικό πάρτι στο σπίτι και αναρωτιέστε τι να ετοιμάσετε που θα αρέσει στα παιδιά και θα το εγκρίνουν και οι άλλες μαμάδες; Σας έχουμε 10 συνταγές για αλμυρά και γλυκά μεζεδάκια, που θα κάνουν το παιδί σας να φωνάζει: «Μαμά, είσαι η καλύτερη»!

Τυροπιτάκια

Πάρτι χωρίς τυροπιτάκια δεν γίνεται και τα παιδικά πάρτι δεν αποτελούν εξαίρεση. Είναι ίσως το πιο safe μεζεδάκι για παιδιά, αφού κανένα δεν του αντιστέκεται.

Κεφτεδάκια

Εξίσου κλασική αξία σε κάθε πάρτι και τα αφράτα κεφτεδάκια! Φροντίστε να ετοιμάσετε μεγάλες ποσότητες, γιατί παιδιά και γονείς θα παίρνουν κεφτεδάκια κάθε φορά που θα περνάνε μπροστά από τον μπουφέ.

Πιτσάκια caprese

Εύκολο, γρήγορο και προπαντός νόστιμο σνακ. Επειδή κάποια παιδιά δεν αγαπούν τα αλλαντικά και κάποια άλλα δεν θέλουν να βλέπουν τα λαχανικά (πιπεριές, μανιτάρια, ελιές, κρεμμύδια κλπ), προτιμάμε την απλή συνταγή της caprese με ντομάτα, μοτσαρέλα και βασιλικό.

«Σούσι» ρολάκια με κοτοσαλάτα

Η παιδική εκδοχή των σούσι δεν είναι άλλο από τοστάκια με κοτοσαλάτα, που τυλίγετε σε ρολά και σας κερδίζουν με την τέλεια γεύση τους. Ταιριάζουν πολύ σε μπουφέ για παιδικό πάρτι. Extra tip: Ακολουθήστε τη συμβουλή σερβιρίσματος που σας δίνουμε στη φωτογραφία και τα παιδιά θα ξετρελαθούν!

Μίνι hot dogs σε καλαμάκι

Τα κλασικά λουκανικοπιτάκια, που ποτέ δεν λείπουν από τα παιδικά πάρτι, σε κάπως διαφορετική συνταγή, με χυλό από καλαμποκάλευρο αντί για σφολιάτα. Θα γίνουν το μεγάλο hit του πάρτι!

Χρυσές κοτομπουκιές με κορνφλέικς στο φούρνο

Λαχταριστές, τραγανές κοτομπουκιές, παναρισμένες με κορνφλέικς και ψημένες στο φούρνο για πιο υγιεινό αποτέλεσμα. Το μεζεδάκι που θα λατρέψουν τα παιδιά και δεν θα λείπει ποτέ από το μπουφέ στα πάρτι.

Χαμογελαστές πατατο-καροτο-κροκέτες

Αυτές οι χαμογελαστές, τραγανές φατσούλες θα σας κλέψουν την καρδιά! Είναι η τέλεια γαρνιτούρα για παιδικό γεύμα και ένας πρώτης τάξεως μεζές για παιδικό πάρτι.

Σουβλάκια με γαλοπούλα και λαχανικά

Σουβλάκια σε παιδικό πάρτι; Γιατί όχι; Αρκεί να προτιμήσετε τη σπιτική εκδοχή τους, με γαλοπούλα και λαχανικά.

Muffins με δύο σοκολάτες

Ωραία τα αλμυρά σνακ, αλλά από τον μπουφέ ενός σωστού παιδικού πάρτι δεν γίνεται να λείπουν και τα γλυκά, όπως λαχταριστά muffins με λευκή και μαύρη σοκολάτα, που σίγουρα θα αρέσει σε όλα τα παιδιά.

Σοκολατένια ποπκόρν

Ένα ακόμη πιο εύκολο γλυκάκι, που θα ετοιμάσετε πραγματικά στο πι και φι είναι το σοκολατένιο ποπκόρν. Γίνεται το ίδιο καλά με ποπκόρν που φτιάχνετε με τα χεράκια σας ή με έτοιμο. Για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα, μπορείτε να προμηθευτείτε ή να φτιάξετε μόνοι με χρωματιστό χαρτόνι χωνάκια, για να σερβίρετε μέσα το ποπκόρν.

Και τι θα πιούμε;

Ξεχνάτε τα αναψυκτικά και βάζετε στα ποτήρια τους δροσερή, σπιτική λεμονάδα.

Bonus, η νοστιμότερη παιδική τούρτα, για την περίπτωση που το πάρτι γίνεται για γενέθλια.

Πηγή: olivemagazine.gr

   

Άφησε ένα σχόλιο

*