Μπαμπάς και Κόρη. Ω, τι σχέση Μπαμπά!!

Του Παναγιώτη Δημητρόπουλου

Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια και στοιχηματίζω πως θα κρατήσει για πολλά χρόνια ακόμη. Άλλωστε ούτε ο χρόνος δεν στάθηκε ικανός να φθείρει αυτή την ιδιαίτερη σχέση που δημιούργησε η φύση ανάμεσα στον Μπαμπά και την κόρη.

Αν είσαι και του λόγου σου λοιπόν, Υποψήφιος Μπαμπάς μιας αξιολάτρευτης, μοναδικής, πανέμορφης, τετραπέρατης και πολλών άλλων κοσμητικών επιθέτων κόρης. Ετοιμάσου να ζήσεις μεγάλες στιγμές, από την πρώτη κιόλας ώρα που η αγαπημένη σου σύζυγος με ύφος επίσημο θα σου κάνει γνωστό πως Ναι θα γίνεις Μπαμπάς ενός μικρού πλάσματος και συγκεκριμένα μιας κόρης.

Είναι η στιγμή που ξεκινά και ο Μαραθώνιος της εναλλαγής των συναισθημάτων… Οι χτύποι της καρδιάς σου δεν μετρούνται με το γνωστό σε όλους μας πιεσόμετρο, μιας και αυτό δεν μπορεί να σταθεί πλέον ικανό για να τους μετρήσει..

Μα πριν καλά , καλά προλάβει η αγαπημένη σου σύζυγος το ευχάριστο γεγονός να σου εκφράσει, οι ήχοι του κινητού σου τηλεφώνου θα εναλλάσσονται με τρόπο μαγικό.. Μπαμπάς καλεί.. θα δείχνει η οθόνη και στην άλλη άκρη της γραμμής ο δικός σου Μπαμπάς θέλει τώρα να σου εκφράσει με τρόπο αλλόκοτο την χαρά του που γίνεται για πρώτη του φορά παππούς, με ένα αξέχαστο συρτό ιιι. « Αν ήταν και αγόριιιιιι γιόκα μου.. ε, θα βγάζαμε και το όνομα του διαδόχου.. Ας είναι όμως δεν πειράζει, καλή είναι και η κοπελιά.»

Για μια στιγμή νοιώθεις στα χαμένα και αναρωτιέσαι «Μήπως έκανα κάτι λάθος»;;

Αλλά η τσιρίδα της νέας γιαγιάς και μητέρας που σε χρόνο 0 έχει προλάβει και έχει αρπάξει το ακουστικό από τα χέρια του παραπονιάρη παππού σε προσγειώνει στον κόσμο των θετικών συναισθημάτων άσχετα που από την χαρά που θα ακουστεί το όνομα της, έχει ξεχάσει προς στιγμήν ακόμη και το δικό σου..

Αλλά οι κλήσεις δεν σταματούν εκεί, θα έχουν και συνέχεια, αδέρφια, ξαδέρφια, κουμπάροι, φίλοι και γνωστοί θα πάρουν σειρά για να σου εκφράσουν ο καθένας με τον δικό του τρόπο τις ευχές του για αυτό το μοναδικό συναίσθημα που σε πλημμυρίζει.

Ο χρόνος κυλά και η μικρή πριγκίπισσα κάνει την δικής της μοναδική εμφάνιση, ένα μικρό ανθρωπάκι θα αλλάξει μονομιάς τον κόσμο σου και ένας κόσμος καινούργιος θα γεννηθεί πλέον για σένα, ένας κόσμος pink, όπως ακριβώς και το χρώμα στο δωμάτιο που πριν από πολλούς μήνες είχες ετοιμάσει, με την ξύλινη λεπτομέρεια ( princess) να στέκεται έξω από την πόρτα για να σου θυμίζει πάντα ποια είναι πλέον η Πριγκίπισσα του σπιτιού αλλά και της ζωής σου.

Τα χρόνια θα περνούν και στιγμές θα είναι όλο και πιο δικές σας όπως εκείνη η πρώτη φορά που θα της διαβάσεις το αγαπημένο της παραμύθι, η που θα παίξεις κούκλες μαζί της και ας καμάρωνες μέχρι πρότινος πως παιχνίδια για εσένα ήταν μόνο τα όπλα και τα αυτοκινητάκια.

Αλλά και στιγμές δύσκολες και αποχωρισμού όπως εκείνες της 1ης μέρας στο σχολείο η στο Πανεπιστήμιο. Ο χρόνος όμως ποτέ δεν θα αλλάξει το πώς θα αντικρίζεις το κάθε της βλέμμα. Τα λάθη της πάντα θα τα προσπερνάς και θα τα παραβλέπεις, γιατί απλά ένα της νάζι και μια σφιχτή της αγκαλιά είναι αρκετά την καρδιά σου να γεμίσουν.

Να είσαι σίγουρος πως ό,τι θα δώσεις από καρδιάς θα σου επιστραφεί πίσω εις διπλούν μιας και για αυτήν, εσύ θα είσαι ο πρώτος της και παντοτινός της ήρωας, όσα χρόνια και αν περάσουν όσες στιγμές και αν κυλήσουν, είτε είσαι παρών αλλά ακόμη και απών αν είσαι, θα ζεις πάντα στην καρδιά, ως Ο ΜΠΑΜΠΑΣ.. Ο ΗΡΩΑΣ ΤΗΣ!!

Πολλοί λοιπόν οι λόγοι και ακόμη άλλοι τόσοι αγαπητέ μου Υποψήφιε Μπαμπά που θα σε κάνουν να αισθανθείς πως αυτή η σχέση είναι ξεχωριστή και μοναδική.. Άλλωστε κρατά πολλά χρόνια αυτή η κολόνια.

   

Άφησε ένα σχόλιο

*