Μητέρα ακούει τους χτύπους της καρδιάς του νεκρού γιου της στο στήθος ενός κοριτσιού 4 χρόνια μετά το θάνατο του παιδιού της

Όταν έμαθε ότι ο μικρός της γιος είχε κακοποιηθεί βάναυσα από τη νταντά του, η νεαρή μητέρα ένιωσε συντετριμμένη. Η μόνη επιλογή που είχε ήταν να προετοιμαστεί για την κηδεία του γιου της, και να εξετάσει το ενδεχόμενο να δωρήσει τα όργανα του μικρού της αγγέλου…

Μια μέρα, το 2013, ο μικρός Lukas Clark μεταφέρθηκε στα επείγοντα του νοσοκομείου, αλλά οι γιατροί ενημέρωσαν τη μητέρα ότι η κατάστασή του ήταν μη αναστρέψιμη. Η μητέρα του, η Heather Clark, ένιωσε σαν να έπεσε πάνω της κεραυνός, όμως παρά τον πόνο της, πήρε την απόφαση να δωρίσει τα όργανα του μωρού της, τα οποία έχουν σώσει έως τώρα τρεις ζωές.

Ο 7μηνών Lukas έφυγε από τη ζωή πριν από τέσσερα χρόνια, αλλά η παρουσία του είναι ακόμα αισθητή στη ζωή ενός μικρού κοριτσιού, της Jordan Drake, αφού στα στήθια της χτυπάει η καρδιά του Lukas. Πέρυσι, το Γενάρη του 2016, η μητέρα του συναντήθηκε με την 4χρονη Jordan και την οικογένειά της στο Νοσοκομείο Παίδων Phoenix στο Φοίνιξ της Αριζόνα, όπου άκουσε τον χτύπο της καρδιάς νεκρού γιου της στο σώμα του μικρού κοριτσιού.

Η Clark έβαλε ένα στηθοσκόπιο στο στήθος της Jordan για να ακούσει τον χτύπο της καρδιάς του γιου της για πρώτη φορά μετά το θάνατό του. Εκείνη τη στιγμή, οι δύο μητέρες έκλαψαν…

“Ήταν μαγικό, ήταν τρελό, ήταν λυπηρό,” είπε η Clark στο CBS News . “Δεν μπορώ να το εξηγήσω, είναι απλά μαγικό, είναι απίστευτο…”

Όταν γεννήθηκε η μικρή Jordan διαγνώστηκε με συγγενή καρδιοπάθεια. Οι γιατροί στο Νοσοκομείο Παίδων Phoenix είπαν στη μητέρα της, την Esther Gonzalez, ότι η Jordan έπρεπε να κάνει άμεσα επέμβαση. Λίγους μήνες αργότερα, η μικρή Jordan έλαβε την πολύτιμη καρδούλα του Lukas όταν ήταν μόλις 18 μηνών και υποβλήθηκε σε θεραπείες στο ίδιο νοσοκομείο όπου εισήχθη και ο Lukas εκείνο το μοιραίο βράδυ.

«Όταν μου είπαν ότι η καρδούλα του ήταν συμβατή, ένιωσα ότι η κόρη μου έχει μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή,» είπε η Gonzalez στο TODAY. «Στη συνέχεια, όμως, σκέφτηκα ότι εμείς μπορεί να χαιρόμαστε τώρα ενώ απ’ την άλλη πλευρά υπάρχει μια άλλη μητέρα που θρηνεί.»

Η Clark θέλησε να συνδεθεί με τον ασθενή που έλαβε την καρδιά του γιου της. Μετά την επιτυχημένη εγχείρηση μεταμόσχευσης το 2013, η Gonzalez άφησε ένα μήνυμα στην Clark στο Facebook, αλλά δυστυχώς παρέμεινε θαμμένο στο φάκελο των εισερχομένων του Facebook, για περισσότερο από δύο χρόνια.

Μετά από δύο χρόνια, η Clark ανακάλυψε το σημαντικό μήνυμα στο Facebook από τη μαμά της Jordan. Τελικά, οι δύο οικογένειες μόλις ήρθαν σε επαφή, αποφάσισαν τελικά να συναντηθούν στο Νοσοκομείο Παίδων Phoenix. Η Clark ταξίδεψε 5,5 ώρες από την Καλιφόρνια έως την Αριζόνα για εκείνη τη μεγάλη μέρα.

«Ήμουν πολύ αγχωμένη», δήλωσε η Clark. «Αγχωμένη που θα συναντούσα τη Jordan, η οποία είναι ένα εξαιρετικό κορίτσι. Ήμουν νευρική όταν βγήκα από το αμάξι και προχώρησα προς το νοσοκομείο.»

Αλλά αποδείχθηκε ότι ήταν σαν να συνάντησε ένα μέλος της οικογένειάς της. Τη στιγμή που είδε την Jordan, έτρεξε προς το μέρος της και την αγκάλιασε.

«Αυτό είναι το μωρό σου,» ψιθύρισε η Gonzalez, όταν η Clark με δάκρυα στα μάτια άκουγε την καρδιά του νεκρού γιου της να χτυπάει μέσα στο στήθος της Jordan.

«Ο ήχος ήταν τόσο δυνατός,» είπε η Clark στο PEOPLE. «Ένιωθα ότι ήτανε εκεί, μαζί μου.»

«Η στιγμή είναι απερίγραπτη,» είπε στο TODAY. «Τόσα πολλά διαφορετικά συναισθήματα σε ένα: χαρά, λύπη, υπερηφάνεια…»

Λόγω της συμπόνιας που έδειξε η άτυχη μητέρα, μια τραγωδία μετατράπηκε σε απέραντη ευτυχία για μια άλλη οικογένεια…

 

Πηγή: diaforetiko.gr

   

Άφησε ένα σχόλιο

*