Ιλαρά: Στην εντατική τρία παιδιά – Κίνδυνος επιδημίας – 30 κρούσματα σε μια εβδομάδα

Όσο μπαίνουμε πιο βαθιά στο φθινόπωρο η κατάσταση με την ιλαρά επιδεινώνεται. Τα στοιχεία από τους ειδικούς είναι ανησυχητικά και παρά τις εκκλήσεις από τους αρμόδιους φορείς πολλοί είναι οι γονείς που δεν ανταποκρίνονται και επιμένουν να μην εμβολιάζουν τα παιδιά τους!

Πολλές είναι οι περιπτώσεις παιδιών που το προηγούμενο διάστημα νοσηλεύθηκαν με επιπλοκές από την ιλαρά, στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας μεγάλου νοσοκομείου της Αθήνας.

Οι γιατροι σε πολλές περιπτώσεις προληπτικά αποφασίζουν την εισαγωγή των παιδιών στην εντατική βραχείας νοσηλείας προκειμένου να προλάβουν επιπλοκές.

Υπάρχουν αναφορές για ένα παιδί που εκδήλωσε εγκεφαλίτιδα, που αποτελεί μία από τις πιο σοβαρές επιπλοκές της ιλαράς και για άλλο ένα παιδί που νοσηλεύθηκε με μία σπανιότερη επιπλοκή.

Αυτή, εκδηλώνεται λίγα χρόνια μετά την προσβολή του ατόμου από τη νόσο και οφείλεται σε βλάβη των εγκεφαλικών κυττάρων από τον ιό της ιλαράς.

Πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι και ένα τρίτο παιδί νοσηλεύθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στη ΜΕΘ του ίδιου νοσοκομείου, επίσης με εγκεφαλίτιδα, λόγω ιλαράς.

Ευτυχώς, το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε και το παιδί πήρε εξιτήριο.

Ομάδα υψηλού κινδύνου για ιλαρά τα παιδιά κάτω των πέντε ετών

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι όταν αυξάνεται ο αριθμός των κρουσμάτων είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα υπάρξουν και περιπτώσεις παιδιών, κυρίως κάτω των πέντε ετών, που θα πάθουν κάποια σοβαρή επιπλοκή της νόσου και θα χρειαστούν νοσηλεία σε ΜΕΘ.

30 κρούσματα ιλαράς σε μια εβδομάδα

Μέσα μόλις σε επτά ημέρες καταγράφηκαν επιπλέον 30 κρούσματα ιλαράς. Μπορεί να είναι και διπλάσιος ο αριθμός αφού κάποια πιο ήπια περιστατικά μπορεί να μην δηλώνονται.

Αρμόδιοι του ΚΕΕΛΠΝΟ τονίζουν ότι «δεν μπορεί να αποκλειστεί η αύξηση των κρουσμάτων».

πηγη: in.gr

   

Άφησε ένα σχόλιο

*