Θάνος Ασκητής: «Κάνε με να σε θέλω» η προσπάθεια της σύγχρονης γυναίκας

Του Θάνου Ε. Ασκητή

Η γυναίκα που σήμερα παλεύει ακόμα να βρει τις ισορροπίες  της αποκαλύπτει το μυστικό της ευδαιμονίας της

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας για τα Δικαιώματα των Γυναικών στις 8 Μαρτίου επιλέγω να αφιερώσω το κείμενο που ακολουθεί στις ανάγκες, στις επιθυμίες και στα θέλω της σύγχρονης γυναίκας που μάχεται καθημερινά για να ομορφαίνει τις ζωές όλων μας. Στη μητέρα, στην κόρη, στην αδελφή και στη φίλη, μα πάνω απ’ όλα στη γυναίκα σύντροφο και σύμμαχο στην οικογένεια και στη σχέση. Η γυναίκα που σήμερα παλεύει ακόμα να βρει τις ισορροπίες της μέσα σε έναν διαρκώς μεταβαλλόμενο κόσμο μάς αποκαλύπτει το μυστικό της ευδαιμονίας της:

«Αντρα, σε σένα απευθύνομαι, θέλω να με κάνεις να σε θέλω! Οι ανάγκες μου είναι ίσως πολλές, αφού από τη φύση μου είμαι πιο συναισθηματική και περίπλοκη από σένα. Γι’ αυτό πολλές φορές μπορεί να μη με καταλαβαίνεις. Γνωρίζω όμως πολύ καλά τι θέλω:
Θέλω να με κάνεις να νιώθω η μία και μοναδική. Θέλω να ξέρω ότι με βρίσκεις όμορφη ακόμα και όταν ξυπνάω, που το μαλλί μου είναι ανάστατο και το δέρμα μου ζαρωμένο. Θέλω να είσαι περήφανος για μένα, για όλα όσα καταφέρνω μέσα στη μέρα μου και να μην τα θεωρείς δεδομένα. Θέλω να ζηλεύεις και λίγο γιατί φοβάσαι ότι θα με χάσεις και να μη με αντιμετωπίζεις ως κάτι σίγουρο. Βλέπεις, είμαι και λίγο φεμινίστρια, έμαθα να ανήκω σε μένα. Ούτε σε σένα, αλλά ούτε και στον πατέρα μου. Αυτό όμως δεν πρέπει να επηρεάζει εσένα. Προσπάθησε να αναγνωρίσεις ότι ενώ εγώ έχω επιλογές εσύ είσαι η αγαπημένη μου!

Μη θεωρήσεις ποτέ ότι δεν μπορώ να τα καταφέρω χωρίς εσένα. Μην ξεχνάς να προσπαθείς για εμάς. Η σχέση είναι μια διαδικασία που χρειάζεται προσπάθεια και από τους δύο. Μόνη μου δεν μπορώ να την κρατώ για πολύ γιατί λυγίζω. Κάνε με να σε νιώθω κοντά μου μέσα στη μέρα μου. Αν δεν το κάνεις, ίσως σου γκρινιάξω ή ίσως το αναζητήσω κάπου αλλού. Δεν θέλω να μαντεύω ή να υποθέτω το ενδιαφέρον σου. Χρειάζομαι ασφάλεια. Θέλω το βράδυ να με αφήνεις να σε αγγίζω στον ύπνο μου και να νιώθω ανακούφιση που είσαι δίπλα μου για μία ακόμα μέρα. Θέλω να νιώθω ότι το ‘‘εμείς’’ δεν φθείρεται μέσα στον χρόνο. Τώρα που έμαθα μαζί σου, φοβάμαι λίγο το ‘‘εγώ’’. Το ‘‘μαζί’’ είναι πιο όμορφο και δεν θέλω να σε χάσω.

Αντρα, μην ξεχνάς ότι είμαι και γυναίκα. Οχι, δεν είμαι μόνο η μητέρα των παιδιών μας, ούτε η μαγείρισσα του σπιτιού. Θυμήσου τις πρώτες μέρες μας. Πόσο με ποθούσες. Αυτό θέλω να κάνεις και τώρα. Θέλω τις πιο πονηρές σου φαντασιώσεις να τις μοιραστείς μαζί μου. Ναι, μπορώ και θέλω να είμαι και η ερωμένη σου. Δεν ξέχασα πόσο όμορφα με έκανες να νιώθω. Ούτε και κουράστηκα. Μπορεί να μην εκφράζομαι κάποιες φορές αλλά σεξουαλικά έχω και εγώ ανάγκες. Οσο μεγαλώνω κιόλας, έχω ακόμα περισσότερες. Μην ψαχτείς αλλού, λοιπόν, προκάλεσέ με και θα ανταποκριθώ!

Το ξέρω ότι πολλές φορές ξεχνώ και εγώ να προσπαθώ. Κάποιες άλλες ίσως και να σε καπελώνω. Κάνω τόσα πράγματα, που εσύ μένεις να αναρωτιέσαι ποιος είναι ο ρόλος σου μέσα σε όλο αυτό. Εχασα ίσως και τη θηλυκότητά μου στην προσπάθειά μου να κάνω ό,τι κάνεις και εσύ. Εγώ σε φλέρταρα πρώτη εξάλλου. Θυμάσαι; Από την πρώτη μέρα σού στέρησα και το ένστικτο του κυνηγού που έχεις μέσα σου ως γνήσιο αρσενικό. Μα φοβόμουν ότι αν δεν το έκανα εγώ μπορεί να μην τολμούσες εσύ…

Θέλω και εγώ να σε κάνω να με θέλεις. Σου το είπα ξανά, η σχέση θέλει προσπάθεια και από τις δύο πλευρές. Οχι, δεν θα αφεθώ στη μητρότητα ή στην ουτοπία ότι είσαι δικός μου για πάντα. Θα φροντίσω το σώμα μου και θα περιποιηθώ το πρόσωπό μου για να ομορφαίνω την κάθε μέρα σου. Δεν θα γκρινιάζω, ούτε θα σε ελέγχω. Δεν είμαι μητέρα σου, ούτε και εσύ παιδί.

Μου αρέσει κάποιες φορές να είμαι το ‘‘αδύναμο φύλο’’. Με έναν περίεργο τρόπο μού αναδεικνύει τη θηλυκότητά μου… Είσαι ο άνθρωπός μου, θέλω να το ξέρεις! Αφιέρωσέ μου χρόνο για να με μάθεις και το ίδιο θα κάνω και εγώ. Μην ξεχνάς ούτε στιγμή πως είμαστε ζευγάρι όχι μόνο για τα όμορφα, αλλά και για τα δύσκολα. Διαφορετικά, τι νόημα έχει να ψάξω να σε βρω; Εχω μάθει να ζω και μόνη μου απ’ το να φορτωθώ εσένα και τη… μαμά σου!
Οχι, δεν είναι αλήθεια αυτό. Πάντα θέλω αυτόν που με θέλει. Υπάρχεις! Κάνε με δική σου! Κάνε με να σε θέλω! Το χρειαζόμαστε και οι δύο. Ετσι δεν είναι;».

Πηγή: protothema.gr

   

Άφησε ένα σχόλιο

*