Η πρόνοια πήρε τα παιδιά απο την Ισπανίδα που έγινε μητέρα στα 64 της (video)

Ανησυχητική ήταν η κατάσταση για τα παιδιά, σύμφωνα με την κοινωνική πρόνοια, που παρακολουθεί την ανατροφή των μωρών. Έτσι η απόφαση να απομακρυνθούν τα μωρά απο τη μητέρα τους, πάρθηκε μόλις δυο μήνες μετά τη γέννησή τους.

«Από τότε που βγήκε από το νοσοκομείο, μια διεπιστημονική ομάδα έχει τον έλεγχο της κατάστασης» είπε ο εκπρόσωπος της πρόνοιας στο Μπούρχος της Ισπανίας, για την Μαουρίτσια Ιμπάνεζ, που πριν από δύο μήνες έφερε στον κόσμο δύο δίδυμα.

«Όλες οι εκθέσεις καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι τα δίδυμα χρειάζονται προστασία σε άλλο περιβάλλον».

Είναι άλλωστε η 2η φορά που οι υπεύθυνοι της κοινωνικής πρόνοιας παίρνουν το παιδί της κυρίας Μαουρίτσια Ιμπανέζ, κάτι που στενοχώρησε ιδιαιτέρως την ίδια, σύμφωνα με τα όσα είπε ο δικηγόρος της, Χουάν Κάρλος Σεζ.

Η 64χρονη είχε άλλο ένα 6χρονο παιδί, τη Μπλάνκα, την οποία πήρε η πρόνοια το 2014, και τώρα ζει με συγγενείς στον Καναδά. Αιτία της απομάκρυνσης του παιδιού απο τη μητέρα του ήταν ότι το κορίτσι ζούσε απομονωμένο σε ένα σπίτι χωρίς υγιεινή και χωρίς να πηγαίνει στο σχολείο.

«Την πρώτη φορά που συνέβη ήταν πολύ οδυνηρό για εκείνη. Αυτή τη φορά είναι πολύ χειρότερο» αναφέρει ο δικηγόρος της.

Μόλις πριν από τρεις εβδομάδες η Ιμπανέζ, είχε ορκιστεί να πάρει να πάρει πίσω την εξάχρονη κόρη της, ενώ υπερασπίστηκε την απόφασή της να κάνει δίδυμα με εξωσωματική γονιμοποίηση.
«Νιώθω απόλυτα έτοιμη να φροντίσω και τα τρία παιδιά. Θα πρέπει να είναι με τη μαμά τους».

Πηγή: mononews.gr

   

Άφησε ένα σχόλιο

*