Η δύσκολη ζωή των φτωχών παιδιών στην Ασία

Του Στέφανου Καστρινάκη

Με τις φωτογραφίες του, ο Thomas Tham καυτηριάζει την παιδική εργασία και τις άσχημες συνθήκες υπό τις οποίες μεγαλώνουν τα φτωχά παιδιά στην Ασία

Ο φωτογράφος Thomas Tham (γνωστός και ως Mio Cade) κατάγεται από τη Μαλαισία και είναι εθελοντής σύμβουλος σε πέντε μη κυβερνητικές οργανώσεις της Ασίας. Η φωτογραφία είναι για αυτόν ένα μέσο για να «αιχμαλωτίσει» στιγμές σκέψης, δράσης και συναισθήματος. Ο Thomas αφήνει τους ανθρώπους που ποζάρουν στον φακό του να «μιλήσουν» για τις εμπειρίες τους και τους προβληματισμούς τους και να εκφράσουν τη συναισθηματική τους κατάσταση. Το ενδιαφέρον του για τη φωτογραφία ξεκίνησε σαν ένα απλό χόμπι και κατέληξε σε μια συγκλονιστική αφήγηση ιστοριών ανθρώπων και κυρίως παιδιών που επιβιώνουν σε πολύ δύσκολες συνθήκες.

Ο Thomas ανήκει διδάσκει την τέχνη της φωτογραφίας στην Photographic Society Of Singapore. Το πάθος του και οι τεχνικές του γνώσεις του τον έχουν εξελίξει σε έναν από τους πιο ευέλικτους, ανοιχτόμυαλους και έμπειρους φωτογράφους της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Ως ανθρωπιστής, φωτογράφος και δάσκαλος φωτογραφίας, ο Thomas έχει δημιουργήσει μία μεγάλη φωτογραφική συλλογή, δίνοντας έμφαση στην άσχημη καθημερινότητα που βιώνουν τα φτωχά παιδιά σε διάφορες χώρες της Ασίας. Σκοπός του είναι να ευαισθητοποιήσει με τη δουλειά του την κοινή γνώμη για αυτή τη ζοφερή πραγματικότητα, προκειμένου να ασκήσει με τον δικό του τρόπο πίεση για να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης αυτών των παιδιών, τα οποία αποτελούν, άλλωστε, το μέλλον των χωρών τους.

Πηγή: protothema.gr

   

Άφησε ένα σχόλιο

*