Ηλεία: Μάχη να κρατηθεί στη ζωή δίνει αγοράκι 2,5 ετών που έπεσε σε λαγκάδι με νερό

Διασωληνωμένο και σε ιδιαίτερα σοβαρή κατάσταση μεταφέρθηκε χθες το απόγευμα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου ένα αγοράκι 2,5 ετών από την Βουλγαρία, το οποίο έπεσε μέσα σε λαγκάδι με νερό στην περιοχή του Καπελέτου Βάρδας.

Το παιδί διαμένει με τους γονείς του και άλλους ομοεθνείς τους, που εργάζονται ως εργάτες γης, σε πρόχειρες παράγκες λίγο έξω από το Καπελέτο. Σύμφωνα με πληροφορίες το παιδί χθες το απόγευμα έπαιζε έξω από τις παράγκες ωστόσο κάποια στιγμή διέφυγε της προσοχής των δικών του και κατευθύνθηκε σε λαγκάδι που βρίσκεται στην νότια πλευρά, περίπου σε απόσταση περίπου 50 μέτρων από τον πρόχειρο καταυλισμό. Το παιδί φαίνεται ότι γλίστρησε και έπεσε μέσα στο λαγκάδι με το πρόσωπο. Το λαγκάδι ωστόσο δεν ήταν στεγνό, καθώς έχει περίπου μισό μέτρο νερό, με αποτέλεσμα τον άμεσο κίνδυνο πνιγμού.

Οι δικοί του και οι υπόλοιποι ομοεθνείς άρχισαν να το αναζητούν όταν αντιλήφθηκαν την απουσία του και πλησιάζοντας στο λαγκάδι αντιλήφθηκαν ότι το παιδί βρισκόταν μέσα, ωστόσο δεν γνώριζαν εάν είναι ζωντανό αφού βρισκόταν με το κεφάλι μέσα στο νερό. Αμέσως το έβγαλαν και το μετέφεραν στο Κέντρο Υγείας Βάρδας, όπου οι γιατροί κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες να το κρατήσουν στη ζωή, αφού όπως διαπιστώθηκε το παιδί είχε πει αρκετό νερό. Άμεσα κλήθηκε και ασθενοφόρο και αφού έγινε η διασωλήνωση και το παιδί μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου. Οι τελευταίες πληροφορίες χθες το βράδυ ανέφεραν ότι η κατάσταση της υγείας του ήταν σταθερή.

Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε και το Αστυνομικό Τμήμα της Βάρδας, το οποίο διερευνά την υπόθεση.

Πηγή: patrisnews.com

   

Άφησε ένα σχόλιο

*