«Γροθιά στο στομάχι» το σποτάκι των μαθητών της Γ’ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου στη Σκάλα Λακωνίας

Τη στιγμή που τα τροχαία στην Ελλάδα αποτελούν διαχρονικό πρόβλημα, και η ελληνική αστυνομία μιλά για γενοκτονία των Νεοελλήνων στους δρόμους της χώρας, τα παιδιά ενός δημοτικού σχολείου ευαισθητοποιούνται και με το σποτάκι τους προσπαθούν να βάλουν το δικό τους λιθαράκι σε μια συνολικότερη προσπάθεια που στόχο έχει τη μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων.

Σε μια χώρα, όπου οι οδηγοί είναι υπερφίαλοι, επιπόλαιοι και αδυνατούν να συμμορφωθούν με τους κανόνες οδικής ασφάλειας, ας δούμε το κοινωνικό βίντεο που δημιούργησαν οι μαθητές της Γ’ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου, στη Σκάλα Λακωνίας και ας σταθούμε για λίγο σκεφτικοί.

Ένα κοινωνικό μήνυμα
Τα παιδιά, με τη βοήθεια του δασκάλου τους, προσπαθούν να συγκινήσουν και έτσι να ευαισθητοποιήσουν ολόκληρη την κοινωνία για τους κινδύνους στην άσφαλτο.

Απερισκεψίες όπως η προσοχή στο κινητό, η μη τήρηση κανόνων ασφαλείας (βλέπε ζώνη, κράνος, όρια ταχύτητας), καθώς και η αλόγιστη κατανάλωση αλκοόλ, οδηγούν σε μοιραία δυστυχήματα.

Δυστυχήματα που είτε μπορούν καταστήσουν κάποιον πολυτραυματία και ανάπηρο είτε να κοστίσουν την ίδια του τη ζωή.

«Ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω», είναι ο τίτλος του βίντεο και αυτό πρέπει να το σκέφτονται όλοι, πριν πιάσουν το τιμόνι στα χέρια τους.

Πηγή: infokids.gr

   

Άφησε ένα σχόλιο

*