Γνωρίστε το μωρό που χειρουργήθηκε για δισχιδή ράχη μέσα στη μήτρα της μαμάς του!

Για την οικογένεια Trinkle, ο μικρούλης Parker αποτελεί ένα ζωντανό θαύμα!

Η μαμά του, Jessica, ήταν έγκυος στις 23μιση εβδομάδες, όταν έλαβε τα νέα που κανένας μελλοντικός γονιός δεν θα επιθυμούσε να ακούσει: Ο γιος της είχε μια οργανική βλάβη στη σπονδυλική του στήλη. Λίγο αργότερα η διάγνωση έγινε πιο συγκεκριμένη: Το μωρό της είχε δισχιδή ράχη, μια εξαιρετικά σπάνια πάθηση, εξαιτίας της οποίας το μωρό θα έπρεπε να χειρουργηθεί ενώ ακόμα βρισκόταν μέσα στη μήτρα της μαμάς του.

Η Jessica πέρασε ατελείωτες ώρες αναζητώντας πληροφορίες για την πάθηση του γιου τους, παρόλο που οι γιατροί τη συμβούλευσαν για το αντίθετο. «Ψάχνοντας για κάποια σπιθαμή ελπίδας, έπεσα πάνω στην μυελομηνιγγοκήλη, μια μορφή δισχιδούς ράχης που επιτρέπει στις μητέρες να υποβληθούν σε επέμβαση κατά την κύηση, για να αποφύγουν περαιτέρω βλάβη», είπε η ίδια.

Τι είναι η δισχιδής ράχη;

Η δισχιδής ράχη είναι μια περίπλοκη γενετική ατέλεια της σπονδυλική στήλης. Στην περίπτωση της δισχιδούς ράχης κατά τη διάρκεια της εμβρυογένεσης ένας ή περισσότεροι σπόνδυλοι της σπονδυλικής στήλης που περικλείουν τον αναπτυσσόμενο νωτιαίο μυελό δεν συγκλίνουν, αλλά αντίθετα παραμένουν ανοικτοί.

Δεν είναι απόλυτα γνωστό ποια αιτία προκαλεί τη δισχιδή ράχη, αλλά κληρονομικοί και γενικότεροι περιβαλλοντολογικοί παράγοντες επηρεάζουν. Είναι γνωστό ότι η βιταμίνη Β και το φυλλικό οξύ, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της σπονδυλικής στήλης του εμβρύου.

Πώς σώθηκε η ζωή του μικρούλη Parker

H Jessica, o σύζυγός της και η δύο ετών κόρη τους ταξίδεψαν στο Orlando Health Winnie Palmer Hospital για Γυναίκες και Μωρά για μία εντός μήτρας χειρουργική επέμβαση στον γιο τους, η οποία θα επιδιόρθωνε την μυελομηνιγγοκήλη. Οι γιατροί είπαν στο ζευγάρι, ότι αυτή ήταν η τέταρτη τέτοια επέμβαση που έχει λάβει χώρα στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, αλλά ο γιατρός που την έφερε εις πέρας είχε πείρα από 60 τέτοια χειρουργεία σε άλλα νοσοκομεία.

Κατά την επέμβαση παρόντες ήταν 13 γιατροί και νοσηλευτές. Οι χειρουργοί έκαναν μία τομή 25 εκατοστών στην κοιλιά της Jessica και άλλη μία 12,5 εκατοστών στη μήτρα της. Τεχνητό αμνιακό υγρό χορηγούνταν διαρκώς στη μήτρα για να διατηρούνται τα επίπεδα υγρών του μωρού σε ασφαλές επίπεδο.

Κατά την επέμβαση εκτέθηκαν και επιδιορθώθηκαν η πλάτη και τα οπίσθια του μωρού, ενώ, αυτό ήταν ακόμα μέσα στη μήτρα. Αφού ολοκληρώθηκε το χειρουργεία, η μήτρα έκλεισε ξανά. Πρόκειται για μία τρομακτική μα και θαυμαστή ταυτόχρονα επέμβαση και απαιτεί μεγάλη προσοχή τόσο σωματικά, όσο και ψυχολογικά.

Μετά το επιτυχημένο χειρουργείο, δόθηκαν σαφείς εντολές στη Jessica ως προς το τι έπρεπε να προσέχει στην πορεία της εγκυομοσύνης για να μπορέσει το μωρό να γεννηθεί τελειόμηνο. Η ίδια παρέμεινε στο νοσοκομείο για 3 ακόμα εβδομάδες.

Ο Parker γεννήθηκε στις αρχές του περασμένου Φεβρουαρίου με καισαρική και η Jessica λέει πως είναι απίστευτα ευγνώμων στην ιατρική ομάδα που συνεργάστηκε για να μπορέσει το μωρό αυτό να γεννηθεί υγιές!

Σήμερα ο Parker είναι 1,5 μηνών και μεγαλώνει όπως κάθε φυσιολογικό μωρό. Μόνο η ουλή στην πλάτη του μαρτυρά, ότι αυτό το μωρό αποτελεί ένα μικρό θαύμα!

Η φωτογραφική ομάδα EBU Photography απαθανάτισε τις παρακάτω εικόνες από την οικογένεια:

Περισσότερες πληροφορίες για τον μικρούλη, στη σχετική σελίδα που οι γονείς του δημιούργησαν στο Facebook.

Πηγή: infokids.com.cy

   

Άφησε ένα σχόλιο

*