Γκέι πατέρας καταδικάστηκε επειδή σκότωσε την 2 ετών κόρη του δύο μόλις εβδομάδες αφού την υιοθέτησε

Ένας ομοφυλόφιλος καθηγητής φυσικής αγωγής που σκότωσε το παιδί του ηλικίας 18 μηνών μόλις δεκαπέντε ημέρες μετά την υιοθεσία του, καταδικάστηκε σήμερα για δολοφονία.

Ο Matthew Scully-Hicks, 31 ετών, κούνησε δυνατά την Elsie Scully-Hicks πριν τη ρίξει στο πάτωμα του σπιτιού του στο Llandaff του Cardiff, στις 25 Μαΐου του 2016.

Η Elsie πέθανε μόλις δύο εβδομάδες μετά την υιοθεσία της από τον Scully-Hicks και το σύζυγό του, τον 36χρονο Craig.

Ο Scully-Hicks, ο οποίος έκλαιγε τη στιγμή που καταδικαζόταν, αρνήθηκε ότι τη σκότωσε, αλλά κρίθηκε ένοχος από το δικαστήριο μετά από δίκη που διήρκεσε 4 εβδομάδες.

Το δικαστήριο είδε τον Scully-Hick να χαρακτηρίζει τη μικρή «ψυχοπαθή» και «Σατανά» σε γραπτά μηνύματα.

Η μικρή Elsie είχε υποστεί πολλούς τραυματισμούς όπως μώλωπες και ένα σπασμένο πόδι, κάτι που αποδεικνύει ότι το κορίτσι κακοποιούνταν συχνά από τότε που ανέλαβε τη φροντίδα της ο Scully-Hicks.

Πέθανε τέσσερις ημέρες μετά το βίαιο ταρακούνημά της, το οποίο της προκάλεσε σοβαρούς τραυματισμούς στο κρανίο, μόλις δύο εβδομάδες μετά την επίσημη υιοθεσία της από τον εναγόμενο και τον σύζυγό του.

Την ημέρα του θανάτου της Elsie, ο Scully-Hicks της αγόρασε μια στολή για να φορέσει σε ένα πάρτι που θα έκαναν για να γιορτάσουν την υιοθεσία της με την οικογένεια και τους φίλους τους.

Έστειλε φωτογραφίες στο σύζυγό του που του έδειχνε τι αγόρασε στην Elsie.

Αλλά αντί να τα φορέσει στο παιδί, την ταρακούνησε και στη συνέχεια την έριξε στο πάτωμα, αφήνοντάς την θανάσιμα τραυματισμένη.

Το κορίτσι πέθανε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Ουαλίας στο Κάρντιφ λόγω των σοβαρών τραυματισμών της στο κεφάλι.

Ο εισαγγελέας, κος Lewis, δήλωσε: “Οι τραυματισμοί που προκάλεσαν το θάνατό της προκλήθηκαν από τον κατηγορούμενο λίγο πριν ο ίδιος καλέσει το ασθενοφόρο εκείνη τη μέρα.”

“Οι ενέργειές του το απόγευμα της 25ης Μαΐου ήταν το τελευταίο κρούσμα της βίαιης συμπεριφοράς από την πλευρά του προς ένα ανυπεράσπιστο παιδί – ένα βρέφος που θα έπρεπε να αγαπάει και να προστατεύει, αλλά αντ’ αυτού το βασάνιζε, το κακοποιούσε και τελικά, το σκότωσε.”

Μία γειτόνισσα, η Susan Bevan, η οποία ζούσε στο διπλανό σπίτι από το ζευγάρι, είπε ότι τα πράγματα άλλαξαν όταν ήρθε στη ζωή τους η Elsie.

Ο κ. Lewis δήλωσε: “Κάποια στιγμή, η γειτόνισσα άκουσε το μικρό κορίτσι να κλαίει και αυτός που ήταν εκείνη την ώρα στο σπίτι του φώναζε με άσχημο τρόπο για να σταματήσει “

Ο ενήλικος γιος της Bevan, ο James, άκουσε επίσης τον Matthew Scully-Hicks να βρίζει το μικρό παιδί.

Το δικαστήριο άκουσε ότι η Elsie υπέφερε από ένα σπασμένο πόδι, ακριβώς πάνω από τον δεξιό αστράγαλό της, μόλις δύο μήνες αφότου ανέλαβε τη φροντίδα της ο Scully-Hicks.

Κατά τους επόμενους επτά μήνες είχε επίσης μώλωπες στο κεφάλι της και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο τον Μάρτιο του περασμένου έτους μετά από υποτιθέμενη πτώση σε σκάλες.

Μια μεταθανάτια εξέταση διαπίστωσε ότι η Elsie υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία και κατάγματα στα πλευρά.

Τη φροντίδα της Elsie είχε αναλάβει ο Scully-Hicks τον Σεπτέμβριο του 2015 και η διαδικασία της υιοθεσίας ολοκληρώθηκε σχεδόν οκτώ μήνες αργότερα.

Πηγή: diaforetiko.gr

   

Άφησε ένα σχόλιο

*