Αντιδράσεις από γονείς για την επιλογή σημαιοφόρου σε σχολείο της Αχαΐας

«Δεν μπορεί ένας άνθρωπος που δεν πιστεύει στον Σταυρό της σημαίας να την κρατά…», μεταφέρει γονέας εκφράζοντας τη δυσφορία του

Οι πρώτες αντιδράσεις για τις κληρώσεις σε ό,τι αφορά στους σημαιοφόρους στις παρελάσεις ξεκίνησαν…στην Αχαΐα.

Συγκεκριμένα φωνές διαμαρτυρίας ακούγονται έντονα σε χωριό της δυτικής Αχαΐας.

Εκεί, σε δημοτικό σχολείο, σύμφωνα με πληροφορίες, του «tempo24.news», για μια από τις δύο παρελάσεις κληρώθηκε μια μαθήτρια της ΣΤ” τάξης με αλβανική καταγωγή και ελληνική ιθαγένεια.

Όπως γράφει το tempo24.news, η αντίδρασή τους δεν αφορά τόσο την καταγωγή της κοπέλας, ούτε αν πρόκειται άριστη μαθήτρια. Αλλά, ισχυρίζονται ότι το εθνικό σύμβολο της χώρας δεν μπορεί να το σηκώνει μια μαθήτρια η οποία – όπως αναφέρει το ρεπορτάζ- έχει πάρει απαλλαγή στο μάθημα των Θρησκευτικών και από τον εκκλησιασμό. «Δεν μπορεί ένας άνθρωπος που δεν πιστεύει στον Σταυρό της σημαίας να την κρατά…», μεταφέρει γονέας εκφράζοντας τη δυσφορία του.

Για την άλλη παρέλαση της 25ης Μαρτίου κληρώθηκε μια μαθήτρια από την περιοχή. Οι γονείς όπως σημειώνουν, αν και εκτιμούν ότι θα έπρεπε τη σημαία να σηκώνουν οι άριστοι μαθητές, αν και δεν έχουν κανένα πρόβλημα συνύπαρξης και συμβίωσης με τους αλλοδαπούς, άλλωστε πολλές οικογένειες στηρίζουν τα χωριά με την εργασία τους, παρόλα αυτά, υποστηρίζουν ότι κάποια πράγματα πρέπει να ξεχωρίζουν και να έχουν ιδιαίτερη αντιμετώπιση.

Πηγή: protothema.gr

   

Άφησε ένα σχόλιο

*