Έγκυος μαμά θα γεννήσει την ετοιμοθάνατη κόρη της…

… για να δωρίσει τα όργανά της σε ένα άλλο μωράκι

Τη 19η εβδομάδα της εγκυμοσύνης η Κέρι Γιανγκ και ο σύζυγός της Ρόις επισκέφθηκαν το γυναικολόγο για το καθιερωμένο υπερηχογράφημα. Εκείνη την ημέρα οι γιατροί ανακοίνωσαν στο ζευγάρι ότι το μωρό τους πάσχει από ανεγκεφαλία, μια σπάνια διαταραχή της ανάπτυξης του κρανίου και του εγκεφάλου. Τους είπαν ότι το παιδί τους θα ζήσει από πέντε λεπτά έως μερικές ημέρες μετά τη γέννησή του. Θα έρθει στον κόσμο, αλλά δεν θα καταλάβει, δεν θα αντιληφθεί τίποτα από αυτόν.

Οι γιατροί έδωσαν στην Κέρι και ο Ρόις Γιανγκ την επιλογή της έκτρωσης εξηγώντας ότι δεν έχει νόημα η ολοκλήρωση αυτής της κύησης. Το ζευγάρι δεν ακολούθησε τη συμβουλή των γιατρών. Αντ” αυτού η Κέρι αποφάσισε να γεννήσει και να χαρίσει τα ζωτικά όργανα του παιδιού της στην κοινωνία. Το ζευγάρι ονόμασε το αγέννητο παιδί του Εύα. «Στις 24 ώρες της ζωής της η κόρη μας, Εύα, θα προσφέρει στην κοινωνία όσα εμείς δεν έχουμε προσφέρει σε μια ολόκληρη ζωή» τόνισε η έγκυος μητέρα.

Το ζευγάρι από την Οκλαχόμα φιλοξενήθηκε από την τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα Αμερική». Η κ. Γιανγκ είπε: «Προς το παρόν η μικρή είναι υγιέστατη. Μου αρέσει πολύ να νιώθω τις κλωτσιές της. Είναι τέλεια και δεν θέλω να την παρατήσω. Αυτή δεν είναι μια στιγμή για στεναχώρια. Έχω μπροστά όλη μου τη ζωή για να λυπάμαι για το θάνατο της Εύας. Τώρα είμαι έγκυος, το μωρό είναι ζωντανό και θέλω να τη χαρώ».

Η Κέρι Γιανγκ, η οποία εργάζεται ως δημοσιογράφος και αθλητικογράφος του ESPN, πρόσθεσε: «Κάπου εκεί έξω υπάρχει μια άλλη οικογένεια, η οποία ελπίζει σε ένα θαύμα. Σε ένα υγιές συκώτι για το μωράκι τους. Προσεύχονται για ένα θαύμα. Αυτό το θαύμα είναι η Εύα μας». Η μικρή Εύα θα έρθει στον κόσμο στις 7 Μαΐου.

Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Νευρολογικών Διαταραχών και Αποπληξίας των Ηνωμένων Πολιτειών, τα παιδιά που εμφανίζουν την ανίατη πάθηση της ανεγκεφαλίας γεννιούνται τυφλά, κωφά, δεν αντιλαμβάνονται το περιβάλλον γύρω τους και δεν αισθάνονται πόνο. Περίπου 10.000 βρέφη γεννιούνται με ανεγκεφαλία στις ΗΠΑ.

Πηγή: athensvoice.gr

 

   

Άφησε ένα σχόλιο

*