¨Πάντα να χαμογελάς ! Ό,τι καιρό κι αν έχει¨ – Το σπουδαίο μήνυμα από ένα παιδί Γ΄τάξης δημοτικού ! (Διαβάστε την έκθεση)

της δημοσιογράφου Ελένης Βασιλοπούλου

¨Πάντα να χαμογελάς ! Ό,τι καιρό κι αν έχει¨. Πόση σοφία κρύβει αυτή η φράση; Πόσα συναισθήματα ξυπνά;

Ένα παιδί 8 ετών, της Γ” τάξης δημοτικού, «άθελα» του, μας προσφέρει ένα πολύτιμο μάθημα ζωής. Ναι, είναι ένα μάθημα για εμάς τους ενήλικες, όπου καθημερινά ζούμε μέσα στη φθορά, το άγχος, την αρνητική διάθεση, το σκοτάδι. Ναι, γιατί οι περισσότεροι ξεκινούν την ημέρα τους, χωρίς χαμόγελο, χωρίς να πουν ¨καλημέρα¨, χωρίς να δουν τον ήλιο που λάμπει. Δεν, όχι, μη, λέξεις οι οποίες έχουν κατακλύσει το λεξιλόγιο μας, και αβίαστα, χωρίς σκέψη, ηχούν μεταξύ μας.

Αυτή η παιδική αυθόρμητη έκφραση, αυτή η παιδική ψυχή, αυτή η μικρούλα της Γ” τάξης δημοτικού, μας διδάσκει μέσα σε λίγες γραμμές, μιλώντας μας για αξίες, για αληθινές σχέσεις, για το νόημα της χαράς στην καθημερινότητα μας. Τι κι” αν κάναμε σχέδια και κάποια συνθήκη μας τα ανέτρεψε; Ας επανεξετάσουμε τα νέα δεδομένα κι” ας χαρούμε με την αναπάντεχη ¨βροχή¨.

Η μικρή ποιήτρια, λέγεται Ήρα Στριμμένου και είναι κόρη της δημοσιογράφου Ρομίνας Ξυδά, οπότε δικαίως της αναλογεί η έκφραση (παροιμία) ¨Το μήλο κάτω από τη μηλιά …¨

Η Ρομίνα, όπως κάθε άλλη μανούλα στη θέση της, μοιράστηκε την έκθεση της κόρης της, με τους διαδικτυακούς της φίλους στο προφίλ που διαθέτει στο facebook, σχολιάζοντας μάλιστα: ¨Πάντα να χαμογελάς! Ό,τι καιρό κι αν έχει¨Έκθεση τρίτης δημοτικού. Ε, ναι! Είναι κόρη μου 🙂

Μπράβο Ήρα, συνέχισε να χαμογελάς και δίδαξε γύρω σου τους ανθρώπους να χαμογελούν! Πίστεψέ με, δε ξέρουν… όσα ξέρεις εσύ!!!

Μπράβο Ρομίνα, κάνεις σπουδαία δουλειά ως μανούλα!!!

Πηγή: juniorsclub.gr

   

Άφησε ένα σχόλιο

*