Δίδυμα γεννήθηκαν στις 23 εβδομάδες και επέζησαν!

Οι δύο αδερφούλες όταν γεννήθηκαν ζύγιζαν γύρω στα 500 γραμμάρια – Σήμερα είναι δέκα μηνών, ευτυχείς στην αγκαλιά των γονιών τους

Για ένα «θαύμα» μιλούν ο Τζέιμς και η Κλερ Γουέιρ από την Σκωτία, όταν αναφέρονται στα δίδυμα παιδιά τους. Και έχουν έναν λόγο παραπάνω να το κάνουν, από κάθε γονιό που αποκαλεί «θαύμα» το παιδί του, καθώς εκείνοι είδαν τα κοριτσάκια τους να γεννιούνται στις 23 εβδομάδες κύησης και όμως να μεγαλώνουν μια χαρά!

Οι ομοζυγωτικές δίδυμες αδελφούλες γεννήθηκαν 3 ημέρες προτού κλείσουν την 24η εβδομάδα κύησης, λόγω επιπλοκών και τότε ήταν τόσο μικροσκοπικές που ζύγιζαν περίπου 500 γραμμάρια η κάθε μία.

Πέρασαν τους τέσσερις πρώτους μήνες της ζωής τους στο νοσοκομείο, όπου δεν τους φορούσαν καν ρούχα υπό το φόβο ότι θα τραυματιστεί το πολύ λεπτό δέρμα τους και εξέπληξαν ακόμα και τους γιατρούς με την πρόοδό τους.

Σήμερα είναι δέκα μηνών όμως μοιάζουν με νεογέννητα: Ζυγίζουν η κάθε μία λιγότερο από έξι κιλά και φορούν το «0-3» στα ρουχαλάκια τους.

«Μας είπαν πως αν είχαν γεννηθεί δυο χρόνια νωρίτερα, δεν θα μπορούσαν να κρατηθούν στη ζωή», λέει η μητέρα τους.

Σήμερα τα κοριτσάκια αναπνέουν με την βοήθεια οξυγόνου, κάτι που αναμένεται όμως σύντομα να σταματήσει και να συνεχίσουν φυσιολογικά τις ζωές τους.

Πηγή: protothema.gr

   

Άφησε ένα σχόλιο

*