Αρπαγή βρέφους καταγγέλλει «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Ο φερόμενος ως βιολογικός πατέρας σχεδόν αμέσως μετά την αρπαγή του βρέφους μετέβη σε χώρα του εξωτερικού

Την αρπαγή βρέφους από τον φερόμενος ως πατέρα του καταγγέλλει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» το βράδυ της 12ης Απριλίου.

Ο Σύλλογος σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι ενημερώθηκε η «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000» ότι την 12η Απριλίου απήχθη βρέφος από τον φερόμενο ως βιολογικό πατέρα, ο οποίος δεν του ασκεί κανένα νόμιμο γονικό δικαίωμα.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» συνεργάστηκε με τις Αστυνομικές και τις Εισαγγελικές Αρχές, ώστε να γίνουν άμεσα οι απαραίτητες ενέργειες και να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος για την αναζήτηση και τον εντοπισμό του βρέφους.

Ωστόσο, βάσει πληροφοριών, ο φερόμενος ως βιολογικός πατέρας, σχεδόν αμέσως μετά την αρπαγή του βρέφους μετέβη σε χώρα του εξωτερικού, παίρνοντας μαζί του το παιδί.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος από νομικής πλευράς κατηγορείται για κακούργημα και δεν είχε κανένα νομικό δικαίωμα να βγάλει στο παιδί νόμιμα χαρτιά για να ταξιδέψει στο εξωτερικό.

 Σύμφωνα με «Το Χαμόγελο του Παιδιού», σε κάθε περίπτωση εξαφάνισης/αρπαγής ανηλίκου θα πρέπει άμεσα οι γονείς ή οι ασκούντες την επιμέλεια να απευθύνονται στις Αρμόδιες Αρχές, ώστε να μη χάνεται πολύτιμος χρόνος και να υπάρχει έγκαιρη κινητοποίηση.

Και ο σύλλογος διερωτάται «πόσο εύκολα ένα παιδί μετακινείται μεταξύ κρατών, όταν ο άνθρωπος που το συνοδεύει δεν ασκεί κανένα νόμιμο δικαίωμα σε σχέση με το ανήλικο».

Πηγή: in.gr

   

Άφησε ένα σχόλιο

*