Αναστάτωση και στην Κόρινθο για την ιλαρά: 18 κρούσματα σε παιδιά

«Μεγάλο ποσοστό των κρουσμάτων αντιμετωπίστηκε στο νοσοκομείο Κορίνθου – Όσα παρουσίασαν επιπλοκές μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία των Αθηνών» είπε ο διευθυντής του νοσοκομείου

Αναστάτωση προκαλεί η εξάπλωση της ιλαράς. Μόνο στην περιοχή της Κορίνθου το τελευταίο διάστημα έχουν παρουσιαστεί 18 κρούσματα όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμα του το korinthostv.gr.

«Έχουν νοσηλευτεί μέχρι στιγμής 18 παιδιά. Μεγάλο ποσοστό αντιμετωπίστηκε εδώ… Ορισμένα που παρουσίαζαν κάποιες επιπλοκές μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία των Αθηνών» είπε στο KorinthosTV ο διευθυντής ιατρικής υπηρεσίας του νοσοκομείου Κορίνθου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αριθμός των διαγνωσμένων και επιβεβαιωμένων εργαστηριακά περιστατικών ιλαράς στην Ελλάδα που δηλώθηκαν στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) από τον περασμένο Μάιο έως και σήμερα, αγγίζει πλέον τα 150, εκ των οποίων τα 50 φαίνεται να έχουν καταγραφεί το τελευταίο 15νθήμερο.

Τι είναι η ιλαρά και πώς μεταδίδεται

Η ιλαρά είναι ιογενής λοίμωξη και διακρίνονται 3 στάδια τησ νόσου: το πρόδρομο
(καταρροϊκό), το εξανθηματικό και το στάδιο της αποδρομής. Ο χρόνος επώασης είναι 7-21 ημέρες (συνηθως 10 – 12 ημέρες από την έκθεση ως το πρόδρομο στάδιο και 14 ημέρες από την έκθεση ως την εμφάνιση του εξανθήματος).

Η ιλαρά μεταδίδεται από άτομο σε άτομο, με σταγονίδια και με άμεση επαφή με ρινικές ή φαρυγγικές εκκρίσεις ασθενών.

Τα κρούσματα ιλαράς εμφανίζονται συνήθως στο τέλος του χειμώνα και στις αρχές της Άνοιξης και η νόσος είναι πιο σοβαρή σε βρέφη και ενήλικες κυρίως λόγω επιπλοκών.

Με πληροφορίες από: Korinthostv.gr

Πηγή: protothema.gr

   

Άφησε ένα σχόλιο

*