Έχετε ναυτίες; Θα γεννήσετε πιο υγιή μωρά!

Οι πρωινές ναυτίες ταλαιπωρούν πολλές γυναίκες κυρίως στο πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης αλλά οι μελέτες μας διαβεβαιώνουν ότι μπορεί οι ναυτίες να είναι εκνευριστικές και κουραστικές, αλλά είναι μία καλή ένδειξη για το παιδί που πρόκειται να γεννηθεί. 

Σύμφωνα με τους επιστήμονες οι γυναίκες με ναυτίες γεννούν πιο υγιή παιδιά  και με καλύτερη ανάπτυξη. Επιπλέον, αν ανήκετε σε αυτήν την κατηγορία των γυναικών, έχετε λιγότερες πιθανότητες να έχετε τη δυσάρεστη εμπειρία μίας αποβολής. Μάλιστα, όλα τα παραπάνω οφέλη είναι πιο πιθανό να τα απολαύσετε αν έχετε περάσει το 35ο έτος της ηλικίας σας.

Σύμφωνα με τους ειδικούς οι πρωινές ναυτίες φτάνουν να επηρεάζουν περίπου το 85% των γυναικών που πρόκειται να αποκτήσουν παιδί και οφείλονται πιθανώς στην απότομη αύξηση της γοναδοτροπίνης, μίας ορμόνης που απελευθερώνεται από τον πλακούντα.

Ερευνητές από το Hospital for sick children στο Τορόντο του Καναδά μελέτησαν τα δεδομένα από 10 διαφορετικές μελέτες σε 850.000 μέλλουσες μητέρες. Τα ευρήματα έδειξαν ότι οι γυναίκες που είχαν ναυτίες στην εγκυμοσύνη κινδύνευαν λιγότερο να γεννήσουν λιποβαρή και γενικά μικρά παιδιά, να κάνουν πρόωρο τοκετό (6,4% σε σύγκριση με 9,5% στις γυναίκες που δεν είχαν ναυτίες).

Επίσης, ο κίνδυνος για αποβολή ήταν 3 φορές υψηλότερος στις γυναίκες που δεν είχαν πρωινές ναυτίες, ενώ ο κίνδυνος για τη γέννηση μωρών με προβλήματα μειωνόταν από 30 ως 80% στις γυναίκες με ναυτίες. Χρόνια αργότερα τα μωρά αυτών των γυναικών φάνηκε επίσης, ότι είχαν υψηλότερο IQ και γενικά καλύτερη συμπεριφορά.

Πηγή: imommy.gr

   

Άφησε ένα σχόλιο

*